Specialităţi culinare

Specific naţional
Ardei Umpluţi
Cârnaţi
Caltaboşi
Ciulama
Chiftele
Chişcă
Ciorbă
Ciorbă de burtă
Ciorbă ţărănească
Ciorbă de peşte
Colivă
Drob
Ghiveci
Iahnie
Limbă cu măsline
Mămăligă
Mititei
Musaca
Ostropel
Papricaş
Pârjoale
Pilaf
Piftie
Plachie
Rasol
Saramură
Sarmale
Slănină
Tochitură
Varză călită
Zacuscă

Condimente şi salate 
Ardei copţi 
Borş
Murături
Mujdei
Salată de boeuf 
Salată de vinete
Salată de cartofi
Salată de sfeclă

Brânzeturi
Brânză
Brânză topită
Caş
Caşcaval
Telemea 
Urdă

Dulciuri 
Clătită
Cremă de zahăr ars
Cozonac
Gogoaşă
Plăcintă
Lapte de pasăre
Lipie
Sfinţisori
Vărzar
Băuturi

Afinată
Caisată
Cireşată
Cornată
Pălincă
Rachiu
Socată
Turţ
Ţuică
Vişinată
Zmeurată