Numele italian al brânzei era Caciocavallo, însemnând Brânză calare. Unii cred că la început era făcută din lapte de iapă. Mai probabil este ca denumirea provine din faptul că se pune la scurs "călare" peste un băţ.
- Caşcaval de Argeş
- Caşcaval de Bobâlna
- Caşcaval de Brădet
- Caşcaval de Carei
- Caşcaval de Ciuc
- Caşcaval de Covasna
- Caşcaval Dalia
- Caşcaval de Dej
- Caşcaval de Dobrogea
- Caşcaval de Dorna
- Caşcaval de Feteşti
- Caşcaval de Harghita
- Caşcaval de Hârlău
- Caşcaval de Mateiaş
- Caşcaval de Moieciu
- Caşcaval de Napoca
- Caşcaval de Penteleu
- Caşcaval de Rarău
- Caşcaval de Răuşor
- Caşcaval de Rucăr
- Caşcaval de Satu Mare
- Caşcaval de Sibiu
- Caşcaval de Tarniţa
- Caşcaval de Vidraru
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu